Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

19χρονη μηνύει σχολείο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και ζητά 2 εκατομμύρια

Συντάχθηκε απο τον/την Αριστείδης Γκαλέτσης
Μία 19χρονη από την Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών μηνύει ένα σχολείο για παράνομη χρήση φωτογραφίας που διατηρούσε στο λογαριασμό της σe κάποιο social media. ΤοFayette County School διοργάνωσε μια ημερίδα με θέμα τα κοινωνικά δίκτυα και τους κινδύνους που κρύβουν για τα προσωπικά δεδομένα.
Ο διοργανωτής της εκδήλωσης, οποίος μάλιστα είναι καθηγητής πληροφορικής, παρουσίασε στο κοινό φωτογραφίες διαφόρων χρηστών των social media με σεξιστικό περιεχόμενο. Σκοπός ήταν να αντιληφθούν μαθητές και γονείς το πόσο επικίνδυνο είναι να ανεβάζει κανείς στο διαδίκτυο ημίγυμνες φωτογραφίες, τις επιπτώσεις αυτής της πράξης και πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουν την προσωπική τους ζωή. Σίγουρα δεν περίμενε ότι θα παρακολουθούσε την εκδήλωση κάποια από τις κοπέλες που εικονίζονταν σε μια από αυτές.

Ακόμη περισσότερο δεν το περίμενε και η Τσέλσι Τσέινι, η οποία είναι σήμερα πρωτοετής σε κολλέγιο. Το σοκ που υπέστη ήταν μεγάλο και όπως δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό της Ατλάντα «Ντράπηκα, φοβήθηκα. Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι θα συνέβαινε αυτό σε εμένα». Και συμπληρώνει«Αυτό που έκαναν παραβιάζει τους κανόνες της ηθικής και είναι παράνομο». Η Τσέλσι θεωρεί ότι χρησιμοποίησαν τη φωτογραφία χωρίς να έχουν πάρει την άδειά της. Έτσι, λοιπόν μήνυσε το σχολείο και μάλιστα ζητά 2 εκατομμύρια δολάρια!

Στην εν λόγω φωτογραφία (δεξιά) η νεαρή φοιτήτρια ποζάρει με μπικίνι δίπλα από ένα διαφημιστικό χαρτόνι στο οποίο εικονίζεται ο πασίγνωστός ράπερ Snoop Dog. Η ίδια αναφέρει ότι τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια διακοπών που έκανε με την οικογένειά της.

Ένα καλό πήγε να κάνει το σχολείο και βρήκε στην κυριολεξία τον μπελά του. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ενώ ήθελε να ενημερώσει για τους κινδύνους που κρύβουν τα social media όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα, κατέλεξε να παραβιάζει το ίδιο τα προσωπικά δεδομένα της 19χρονης. Από τη μεριά του το σχολείο θεωρεί ότι δεν έκανε τίποτα παράνομο.

Ένα θέμα που θα τρέχει τις δυο αντιμαχόμενες πλευρές για αρκετό καιρό στα δικαστήρια. Ένα ζήτημα που προκαλεί αρκετή συζήτηση γύρω από την αυθαίρετη χρησιμοποίηση κάποιας προσωπικής φωτογραφίαςαπό το διαδίκτυο- ακόμη και αν έχει επιμορφωτικό χαρακτήρα, όπως στην περίπτωση της Τσέλσι.

Πηγή: infospoudes.gr
Please LIKE and SHARE, Thank you!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου